23948sdkhjf

Höga stålpriser känns hos Troax

Troax som levererar metallbaserade nätpanelslösningar känner av de höga stålpriserna. Det berättar vd och koncernchef Thomas Widstrand i företagets kvartalsrapport.

– Vi har även under detta kvartal haft viss negativ påverkan av sena leveranser av råmaterial, vilket påverkat planering och effektivitet men vi har i stort sett lyckats att hålla kunderna skadeslösa för dessa förseningar, säger Thomas Widstrand och fortsätter:

– Under kvartalet har vi också fått vidkännas fortsatta kraftiga ökningar av speciellt stålpriset, vilket vi i huvudsak kompenserat oss för hos våra kunder. Det finns dock en viss eftersläpning i prishöjningarna mot kund vilket påverkar kvartalets marginal negativt.

Och än är det inte över spår han.

– Vi räknar med fortsatta prishöjningar på stål under tredje kvartalet och det finns en risk att det fortsätter in i nästa år innan en stabilisering inträffar.

Men han berättar om god beläggning och nämner även ett förvärv efter kvartalets utgång.

–  Våra produktionsenheter har under kvartalet haft en mycket god beläggning, vilket också återspeglar sig i ett stabilt rörelseresultat för perioden.

– Efter kvartalets utgång så har vi förvärvat ABBs verksamhet inom aluminium skydd vilket stärker Troax produkterbjudande speciellt i Europa och Nordamerika.

Rörelseresultatet ökade till 15,4 miljoner euro. Motsvarande siffra förra året var 6,4 miljoner. Rörelseresultatet för andra kvartalet 2020 innehåller statliga stöd uppgående till 1,3 miljoner euro på grund av Corona. 

Nettoomsättningen för ökade med 88 procent och uppgick till 67,5 miljoner euro att jämföra med förra årets 35,9 euro. Justerat för valuta och förvärv ökade nettoomsättningen med 68 procent jämfört med samma period föregående år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125