23948sdkhjf

Driften igång i Fridaygruvan

Nu är de över femtio anställda i Endomines gruva Friday som ligger i Idaho. Detta för att kunna säkra full produktionskapacitet under årets tredje och fjärde kvartal.

Orogrande anrikningsverk har slutfört torrprovningen av verket och kommer att slutföra våtprovningen vid verket och påbörja anrikningen av malmen i slutet av augusti.

Återstarten har föregåtts av investering i gruvutrustning – två nya underjordiska lastare, en jumbo och en långhålsborrigg och en tredje lastbil.

Gruvans underjordiska infrastruktur och service har förnyats och förbättrats för att möjliggöra djupare malmutveckling och flera olika arbetsområden. Förbättringarna inkluderar förbättrad ventilation, avvattning, elförsörjning och luftförsörjning för att säkerställa tillräcklig kapacitet och tillgodose nuvarande och framtida bruksbehov.  

I Orogrande anrikningsverk har ett förbättringsprogram fokuserat främst på öppnandet av flaskhalsar i tillverkningsprocessen. Detta för att möjliggöra en produktionskapacitet uppgående till 5 000 ton per månad. Övriga förbättringar vid anrikningsverket inkluderar installationer av avvattning för avfallet och koncentratet, förbättring av laboratoriet och installering av ett instrumentkontrollsystem för att förbättra kontrollen av hela produktionsprocessen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08