23948sdkhjf

Han är Grangex nya gruvteknikchef

Grängesberg exploration holding, Grangex fortsätter bygga upp sin organisation för en snabb expansion. Nu utökar bolaget organisationen med Michael Meyer som utsetts till gruvteknisk chef med fokus på utveckling av Dannemoragruvan.

– Den kompetens som Michael bidrar med i Grangex utveckling stärker oss och är väldigt viktig för en effektiv projektutveckling främst i Dannemora men även i Grängesberg. Jag är mycket glad över att Michael beslutat att engagera sig i återstarten av Dannemoragruvan, säger Christer Lindqvist, vd för Grangex.

Michael Meyer kommer närmast från Afry där han varit gruppchef för bergsektionen med ansvar för bergtekniska utredningar, expertstöd och besiktningar.

Han har längre teoretisk och praktisk erfarenhet från gruvor i Tyskland som exempelvis Bergmekanikerutbildning på Preussag i Tyskland och examen från Bergskolan Clausthal Zellerfeld.

Michael Meyer har tidigare arbetat med Dannemoragruvan. Bland annat som tillredningschef 2011 till 2015. Han besitter därigenom praktisk och teoretisk kunskap om gruvan inför de pågående projektstudierna.

Läs också: Vd intervju: De vill bli nya gruvaktören i Sverige

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062