23948sdkhjf

Tunnplåtsföretaget får egen tryckluft

Modul heter de och de konstruerar, tillverkar, monterar och lackerar produkter i tunnplåt.

Den utrustning som används i Moduls produktionsprocesser är i huvudsak pneumatisk och en stabil tryckluftstillförsel är avgörande för såväl svetsning som montering och lackering. Även företagets fiberlaser är beroende av tryckluft.

För en tid sedan köpte de en egen kvävgasgenerator från Atlas copco compressor. Med den ska de kunna spara närmare 300 000 kronor per år.

Med generatorn ska Kalixbolaget kunna producera nitrogen till en kostnad som motsvarar 0,42 kilowattimmar per kubikmeter. Samtidigt ska driften optimeras med hjälp av en varvtalsstyrd kompressor med inbyggd energiåtervinning.

– Det var en investering som gjordes för en tid sedan, berättar Jan-Olov Daniels som är vd på Modul för Metal supply.

Vi undrar hur de höga priserna på tunnplåt påverkar dem.

– Självklart blir vi också påverkade av de ökande priserna på råvaror som alla andra, berättar Jan-Olov Daniels och tillägger:

– Problemet är väl egentligen inte priset utan att få tillgång till material.

Grundmaterialet köps in från SSAB och bearbetas helt i företagets egen verkstad, där det även finns måleri och lackering. Vilket material som köps in beror på kundens behov och typen av produkt. Den stora volymprodukten är fördelningsskåp för vattenanslutningar som säljs till kunder verksamma inom företrädesvis VVS- och byggbranschen.

Flexibiliteten är dock stor och Modul kan i princip leverera vilka tunnplåtdetaljer som helst berättar de och avslöjar att en produkt som tillkommit på senare år är exempelvis återvinningskärl i plåt för offentliga miljöer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078