23948sdkhjf

God efterfrågan för Drillcon

– Det andra kvartalet hade en bra efterfrågan med ökade produktionsvolymer och en organisk tillväxt om 36 procent samt för det första halvåret med 19 procent. Vi närmar oss därmed återigen den omsättningsvolym som vi hade för motsvarande period 2019, då vi kvartal två 2021 nådde 95,1 miljoner kronor mot 99,3 miljoner kvartal två 2019, kommenterar Patrik Rylander, Drillcons vd och koncernchef.

Nettoomsättningen uppgick till 95,1 miljoner kronor att jämföra med förra årets 69,8 miljoner.

Resultatet efter skatt uppgick till minus 2,5 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra minus 1,2 miljoner.

– Under andra kvartalet hade några projekt utmaningar som resulterat i en tillfälligt ökad
kostnadsmassa, kommenterar Patrik Rylander och fortsätter:

– Vår verksamhet har alltid ett visst mått av störande händelser, men summerat så har detta kvartal haft fler störningar än vanligt.

Nu börjar råvarumaterialbristen i världen påverka Drillcon med längre ledtider för exempelvis större dimensioner av borrör och dessutom indikeras det prishöjningar från leverantörer. De har också anställt ny personal för att möta den ökade efterfrågan som är en effekt av råvarumaterialbristen.

Kassaflöde från löpande verksamhet blev 17,8 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 15,1 miljoner.

– Fortsatt god efterfrågan råder, vilket resulterat i flera nya anbudsförfrågningar. Samtal förs idag med kunder om att utveckla en affärsmodell i syfte att resurssäkra deras produktion över en längre period. Detta med anledning av att den trånga sektorn just nu är tillgången på operatörer, vilket också kan ge oss nya möjligheter att utveckla vårt erbjudande till marknaden, säger Patrik Rylander och avslutar:

– Högsta fokus är att öka effektiviteten och förbättra rörelsemarginalen. Vi ser ingen avmattning på efterfrågan eller investeringsviljan från kunderna på kort sikt. Den nu pågående cementkrisen påverkar för våra svenska kunder och därför välkomnar vi förslaget att ge ett uppskov på åtta månader och fortsatt arbete för att lösa problemen kring Cementas fabrik i Slite.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109