23948sdkhjf

Talgas nya ordförande - en välkänd profil

Han har under många år och utifrån flera roller varit en drivande part i att frambringa ett nytt, hållbart industrikluster i norra Sverige. Per-Erik Lindvall tillträdde förra månadsskiftet i batterianod- och grafenföretaget Talgas styrelse, berättar de för oss.

Han blir ordförande för den särskilda europiska styrelsen. 

– Vi är mycket stolta över att idag kunna hälsa Per-Erik Lindvall välkommen. Utvecklingen inom både batteriindustrin och hållbar gruvdrift går mycket snabbt och nu gäller det verkligen att hela samhället ställer sig bakom en grön industriell framtid, säger Talgas Europachef Martin Phillips.

Med mångårig bakgrund i ledande befattningar inom svensk gruvindustri är Per-Erik Lindvall en välkänd företagsprofil  för många i norra Sverige. 

Idag är Per-Erik fristående konsult och investerare involverad i industriell utveckling i norra Sverige, främst i återstarten och den fortsatta utvecklingen av Kaunis Iron.

Inom ramen för sitt nya styrelseuppdrag kommer Per-Erik främst fokusera på att driva fram partnerskap & relationer, beslutsprocesser och att öka exponeringen av Talga som del av norra Sveriges gröna industrinod i Europa. 

– Talga representerar den absoluta framkanten när det kommer till både hållbar grafitgruvdrift och den senaste batteriteknologin. Nu ska vi tillsammans se till att både Talga och hela norra Sverige får rätt förutsättningar att leda utvecklingen mot en hållbar framtid, kommenterar Per-Erik Lindvall. 

Talga group har i mer än tio år arbetat med prospektering och förädling av grafit och grafen från norra Sverige för användning främst som huvudkomponent i batterier till elfordon. Talga har sedan 2018 en särskild europeisk styrelse för att accelerera det strategiska arbetet kring att bygga upp värdekedjan framför allt gentemot den europeiska elfordonsindustrin.

I samband med Per-Erik Lindvalls ankomst kommer Talgas europeiska styrelse att öka integrationen gentemot den globala styrelsen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093