23948sdkhjf

Mer än fördubblat resultat för Epiroc

Epirocs rörelseresultat ökade med 54 procent kvartal två till 2 182 miljoner kronor från förra årets 1 418 miljoner.

Orderingången ökade med 37 procent till 11 070 miljoner kronor. Förra året låg den siffran på 8 105.

– Det andra kvartalet var starkt finansiellt med rekordhög orderingång, hög intäktstillväxt och en förbättrad lönsamhet, kommenterar vd och koncernchef Helena Hedblom och fortsätter:

– I kvartalet låg aktivitetsnivån kvar på en hög nivå och våra kunder fortsatte att investera, vilket bidrog till en stark efterfrågan och ökad orderingång för alla verksamheter.

Det operativa kassaflödet minskade till 1 229 miljoner kronor från förra årets 1 963 miljoner.

Framtiden handlar mycket om förvärv.

– Vi förväntar oss att efterfrågan på både utrustning och eftermarknad kommer att ligga kvar på en stabil hög nivå på kort sikt, säger Helena Hedblom och fortsätter:

–  Vi har ett tillväxtmål på 8 procent per år över en konjunkturcykel. För att uppnå detta investerar vi i innovation och eftermarknad. Dessutom skapar vi möjligheter för framtiden genom förvärv. Sedan början av det andra kvartalet har vi offentliggjort fyra förvärv, DandA Heavy Industries, Kinetic Logging Services, 3D-P och Mining Tag. Dessa företag kommer att stärka vårt teknologiledarskap och vårt kunderbjudande ytterligare och vi välkomnar våra nya kollegor till Epiroc.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.085