23948sdkhjf

Fördubblad försäljning för BE Group

BE Group redovisar en ökad nettoomsättning till 1 403 miljoner kronor för kvartal två. Förra året låg siffran på 935 miljoner.

Rörelseresultatet ökade till 158 miljoner kronor att jämföra med förra årets 21 miljoner.

– Efter förra årets nedgång i andra och tredje kvartalet började efterfrågan successivt öka i slutet av året. En ökning som fortsatt under 2021 och som i kombination med stigande stålpriser och ökade bruttomarginaler gör att BE Group i andra kvartalet levererar ett mycket starkt resultat, kommenterar Peter Andersson, vd och koncernchef och fortsätter:

– Försäljningen under andra kvartalet gick upp med 50 procent och det underliggande rörelseresultatet landade på 133 miljoner kronor.

Förra året var motsvarande siffra 28 miljoner.

Kassaflödet från den löpande verksamheten minskade till 81 miljoner kronor från förra årets 95 miljoner.

Hur ser han då på framtiden?

– Stålpriserna kommer att fortsätta stiga under tredje kvartalet och möjligen även i fjärde kvartalet. Analysföretag har hela tiden flyttat fram sin prognos över när toppen skall vara nådd. Efterfrågan bedöms vara hög kommande år och en högre prisnivå supporteras av fortsatta skyddstullar. Omställningen till hållbar produktion av stål kommer också att kräva en mer hållbar prisbild för stålproducenterna.

–  Rekord är till för att firas, och det ska vi göra, men rekord är också till för att slås. Vi fortsätter oförtrutet att bygga ett stabilt och långsiktigt lönsamt bolag, säger Peter Andersson.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078