23948sdkhjf

Dags för Underhållsdagarna – del 6 i intervjuserie

Den 17-18 november är det åter dags för Underhållsdagarna. Då samlas underhållsbranschen på Skogshem och Wijk i Stockholm för att lyssna till intressanta talare och ta del av intressanta nyheter från utställare. I en serie intervjuer ger vi dig här en försmak av talarna. Arrangörer av Underhållsdagarna är vår systersite U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

En av årets talare är Camilla Lundgren, doktorand på Chalmers Tekniska Högskola, som ska hålla föredraget Smart Maintenance Implementering.

Hej Camilla, vad kul att du är en av talarna på årets Underhållsdagar. Hur påbörjades din resa inom detta?

Det har länge funnits ett behov av att kvantifiera värdet av underhåll, att kunna sätta ett värde, helst en peng, på det. Jag själv började min forskningskarriär där genom mitt masterexamensarbete, och fick något åt senare chansen att påbörja en doktorandtjänst inom samma ämne. Men någonstans längs vägen kände jag att det inte räcker att prata kronor och ören för att uppnå mitt mål - jag vill stötta företag hela vägen med att implementera Smart Maintenance. Därmed började jag bredda mitt forskningsområde och har inkluderat olika aspekter, såsom investeringar, ledarskap och strategie

Vad har fått dig att brinna för detta ämne?

Det som främst gör att jag brinner för ämnet, är potentialen för utveckling inom underhåll. Det är ett relativt traditionellt fält, som nu anses vara en nyckel till att öka produktivitet och konkurrenskraft inom digitaliserad industri. En bransch-kollega brukar säga något i stil med att ”Under många år så hände det ingenting inom underhåll. Sen kom Smart Maintenance”. Det händer massor! Men hittills har forskningen inom digitaliserat underfåll främst fokuserat på tekniska innovationer – jag själv brinner för den organisatoriska innovation som behövs inom underhåll!

Vilket budskap vill du att dina lyssnare tar med sig efter ha hört ditt föredrag?

Jag vill att åhöarna ska bli inspirerade och få med sig någon form av handlingskraft. Man behöver inte göra allt på en gång, och jag hoppas många tar med sig insikter från min presentation och vågar prova något ute i sin verksamhet.

För mer information besök gärna Underhållsdagarna

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187