23948sdkhjf

Dags för Underhållsdagarna – del 2 i intervjuserie

Den 17-18 november är det åter dags för Underhållsdagarna. Då samlas underhållsbranschen på Skogshem och Wijk i Stockholm för att lyssna till intressanta talare och ta del av intressanta nyheter från utställare. I en serie intervjuer ger vi dig här en försmak av talarna. Arrangörer av Underhållsdagarna är vår systersite U&D och Riksorganisationen Svenskt Underhåll.

En av årets talare är Sandra Mattsson, forskare på RISE, som ska hålla föredraget Människan i digitaliseringens era. 

Hej Sandra, vad kul att du är en av talarna på årets Underhållsdagar. Hur påbörjades din resa inom detta?

Jag startade min resa på Chalmers där jag arbetade mycket mot större företag. Här byggde jag även på min teoribas som jag hade nytta av då jag kom till RISE. Väl på RISE fanns ett behov att skapa utbildningar och föreläsa om digitalisering mot SMF vilket jag började göra 2018.  

Vad har fått dig att brinna för detta ämne?

Jag har utbildat mig inom både automation och psykologi eftersom jag intresserar mig för just mötet mellan människan och automation. Från början kommer nog mitt intresse från lantbruksindustrin eftersom jag är uppväxt på en gård och dagligen såg tillämpningen av välutvecklade automationslösningar. Det finns inom industrin många lösningar som däremot inte är så välutvecklade och jag vill medverka till att vi tänker rätt om de möjligheter som finns.

Vilket budskap vill du att dina lyssnare tar med sig efter ha hört ditt föredrag?

Att människan är den viktigaste resursen och att en digitaliseringslösning innebär förbättringssteg i flera dimensioner; det skapar lösningar som ibland inte går att förutsäga, vi kan inte ens tänka oss dem, till exempel spara tid, ökat engagemang, kompensutveckling, omställningar, nya arbetssätt etcetera. Varför vi måste se till goda exempel för att verkligen förstå möjligheterna

För mer information besök gärna: Underhållsdagarna

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156