23948sdkhjf

General motors investerar i inhemskt litium

Nu berättar den amerikanska fordonstillverkaren General motors, GM att de ska samarbeta med Controlled thermal resources, CTR för att säkra lokalt och billigt litium.

Litiumet ska produceras genom en sluten, direkt utvinningsprocess som ska resultera i ett mindre fysiskt fotavtryck jämfört med traditionella processer som gruvbrytning eller avdunstningsdammar.

Litium är ett viktigt batterimaterial för GM som används i katoder och elektrolyter av GM-elbilar. GM berättar att det mesta litium som används i litiumjonbatterier bryts och bearbetas för närvarande utanför USA.

Meningen är att det mesta av det litium som GM behöver ska komma från CTRs Hell's kitchen lithium and power-utveckling i Salton Sea Geothermal Field, som ligger i Imperial, Kalifornien. Med hjälp investering av GM ska CTRs slutna, direkta utvinningsprocess utvinna litium från geotermisk saltlösning.

– Litium är avgörande för batteriproduktionen idag och kommer bara att bli viktigare när konsumentintag av elbilar ökar, och vi accelererar mot vår helelektriska framtid, säger Doug Parks, GMs vice vd för global produktutveckling, inköp och försörjningskedja och fortsätter:

– Genom att säkra och lokalisera litiumförsörjningskedjan i USA hjälper vi till att säkerställa vår förmåga att tillverka kraftfulla, prisvärda elbilar med hög körsträcka samtidigt som vi hjälper till att mildra miljöpåverkan och ge mer billiga litium till marknaden som helhet. GM ser fram emot att arbeta med CTR, förutom statliga och lokala ledare, för att uppnå dessa mål. 

Som den första investeraren kommer GM att ha första rättigheterna på litium som produceras av den första etappen av Hell's Kitchen-projektet, inklusive ett alternativ för ett flerårigt förhållande.

Den första etappen av Hell's kitchen-projektet förväntas börja ge litium 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078