23948sdkhjf

Två plåtverkstäder blir en

Nu är de 60 – och fler kan de behöva bli när de två verkstadsföretagen inom plåt i Örnsköldsvik blir en.

– Det kan bli en ökning. Det ser ljust ut och ska vi orka med måste vi bemanna upp med fler medarbetare.

Det säger Lars Hellgren på Kima mekaniska som tillsammans med Fredrik Söderlund nu tar över system- och komponenttillverkaren Sanco och fortsätter:

– Det känns bra och väldigt spännande att ta över stafettpinnen, tillsammans med Kima blir det Ö-viks största privatägda verkstad, säger han till Allehanda.se

De berättar vidare att det var Conny Abrahamsson och Gunnar Sandström som startade verksamheten för 37 år sedan. Och att Sanco är specialiserade på små konstruktioner i tunnplåt medan Kima gör större och grövre dimensioner.

– De har gjort det mycket bra och byggt upp det till ett fint och välskött företag. Vi får förvalta ett industriarv och det känns väldigt spännande. Och det är mer hjärta att man har lokala ägare. Vi är patrioter och vi vill skapa sysselsättning i Norrland, säger Lars Hellgren och avslutar:

– Sanco och Kima är verksam inom olika branscher och har olika kunder och det är ingen fara. Men som vi vet går konjunkturerna upp och ner. Kan vara bra att ha olika ben att stå på. Vi ska bli ännu konkurrenskraftigare i framtiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078