23948sdkhjf

Hon tar över Jernkontoret

I början av 2022 tar Annika Roos över som vd på Jernkontoret. Nuvarande vd Bo-Erik Pers går som planerat i pension och överlämningen inleds redan under hösten.

– Det är en oerhört spännande tid för järn- och stålindustrin. Det teknikskifte vi nu står inför, med en tydlig ambition att ställa om till en mer hållbar tillväxt, bidrar inte bara till de svenska klimatmålen – utan också till att vi i Sverige bär ledartröjan för omställningen av vår industri globalt. Jag kan inte föreställa mig en bättre tidpunkt att ta över ledarskapet för Jernkontoret, säger Annika Roos, som tillträder rollen som vd på Jernkontoret efter årsskiftet.

Annika Roos är idag global chef för Powder-verksamheten inom Sandvik manufacturing and machining solutions. Hon har arbetat inom Sandvik-koncernen under 35 år i en rad olika ledande befattningar, den senaste tiden med fokus på att utveckla affären för metallpulver som bland annat används vid 3D-printing. Hon har en utbildning inom teknisk fysik från Kungliga tekniska högskolan.

Hon är därmed väl förankrad i branschen och kliver på med siktet inställt på hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft för järn- och stålindustrin i Sverige.

Jernkontoret är Sveriges äldsta branschorganisation och idag en expertorganisation som arbetar i nära samverkan med både järn- och stålföretagen i Sverige och branschens samtliga intressenter, bland annat inom akademi, politik och myndigheter.

Järn- och stålindustrin i Sverige har de senaste åren tagit en ledande roll för omställningen av industrin och för en utveckling som är miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar. Jernkontorets nya vd får därmed en rad viktiga frågor på sitt bord.

– Jag är mycket nöjd över vår rekrytering av Annika Roos som ny vd för Jernkontoret. Under hennes ledning kan vår branschorganisation fortsätta arbetet för bästa möjliga förutsättningar för vår hållbara omställning. Annika är rätt person att leda branschens gemensamma arbete, säger Martin Lindqvist, ordförande för Jernkontoret och vd på SSAB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.484