23948sdkhjf

Stena components går vidare och blir Eurosteel

Investeringsbolaget Lazarus industriförvaltning förvärvar verkstadsföretaget Stena Components Nybro AB. Bolaget avser att inom kort byta namn till Eurosteel Nybro AB.

- Stena components Nybro har varit en del av Stena metall-koncernen under lång tid och bidragit till det mångsidiga kunderbjudandet. Stena Components verksamhet ingår inte längre i koncernens långsiktiga strategi. Med Lazarus som ny aktiv ägare är vi övertygade om att bolaget på ett bättre sätt kan fortsätta att utveckla verksamheten och lönsamheten för att nå de strategiska målen, säger Jonas Höglund, CEO för Trade & industrybolagen inom Stena metall.

- Vi har alltid känt ett starkt stöd från Stena metall-koncernen. Nu tar vi nästa steg i vår utveckling, och ser fram emot att tillsammans med en ny kapitalstark ägare som, liksom vi i ledningsgruppen, har mycket högt ställda ambitioner med att fortsätta att utveckla verksamheten, säger Jan Fjeldså, bolagets vd.

Lazarus Industriförvaltning är ett investeringsbolag. Sedan starten 2019 har fokus varit att investera i verksamheter som har en svag historisk lönsamhet - men som uppvisar en mycket lovande framtidspotential. Verksamheter som Stena components.

- Vi letar aktivt efter väl positionerade bolag med ett starkt kunderbjudande, men där lönsamheten tidigare varit begränsad, där vi som ny och mycket aktiv huvudägare kan medverka till att vända utvecklingen, säger Claes Jonson, partner på Lazarus Industriförvaltning och fortsätter:

- Stena components matchar våra kriterier perfekt. Vi är imponerade av allt arbete som gjorts under de senaste åren för att transformera och modernisera bolagets erbjudande, och vi ser fram emot att fortsätta detta arbete i nära samarbete med bolagets ledning och personal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078