23948sdkhjf

Mark Bula CCO på H2 green steel

Det blev stålveteranen Mark Bula som knep platsen som Chief commercial officer, CCO på H2 green steel.

- Efter alla dessa år i branschen anser jag mig verkligen vara en stålkille, säger Mark Bula.

H2 green steels mål är att bli en storskalig stålproducent baserad på en fossilfri tillverkningsprocess. Företagets första anläggning ligger i Boden-Luleå-regionen i norra Sverige som ska erbjuda unika förutsättningar för fossilfri stålproduktion. 

Produktionen ska börja 2024 med en årlig produktionskapacitet på fem miljoner ton högkvalitativt stål från år 2030.

Mark Bula kommer att leda kommersiella insatser för företaget och rekrytera och utveckla ett team av kommersiella experter och kundupplevelseexperter.

- Vi bygger ett team i världsklass med de bästa talangerna från hela världen, och vi är mycket stolta över att ha Mark ombord, säger Henrik Henriksson, vd för H2 green steel och fortsätter:

- Mark är en känd ledare med en passion för att bygga starka partnerskap med kunder. Hans erfarenhet av strategisk utveckling, tillsammans med hans förmåga att positivt placera företag via sina kommersiella och försäljningsinsatser, kommer att visa sig vara avgörande för vårt uppdrag att påskynda avkolning av ståltillverkning.

- Efter alla dessa år i branschen anser jag mig verkligen vara en stålkille. Så jag kan säga detta som en insider: Hur vi producerar stål måste i grunden förändras för att ge våra kunder och därmed slutkonsumenter, riktigt grönt stål utan koldioxidutsläpp. Precis som småbruk en gång störde industrin, måste vi återigen ta ett monumentalt steg framåt. Jag är stolt över att vara en del av H2GS-teamet som leder vägen, säger Mark Bula.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.157