23948sdkhjf

Konecranes ökar produktiviteten

Konecranes tillhandahåller bättre kontroll över underhållskostnaderna och förbättrar produktiviteten för Assa Abloy
På Assa Abloys låsfabrik i Joensuu i östra Finland beslöt man sommaren 2010 att överflytta tyngdpunkten gällande servicen av verktygsmaskinerna från reparation till förebyggande underhåll. Bakgrunden till beslutet var Assa Abloy koncernens principbeslut att fokusera på kärnverksamheten och låta experter ta hand om stödfunktionerna.

– När det gäller externa samarbetspartners ser vi huvudsakligen till deras kompetens. Nu har vi snart samarbetat två år med Konecranes och utgående från den här erfarenheten är Konecranes en pålitlig samarbetspartner som lyssnar på oss och noggrant följer överenskomna principer, säger Jouko Rummukainen i ett pressmeddelande, som ansvarar för underhållsverksamheten i fabriken.

Effektivare förhandsplanering
Konecranes heltäckande underhållskoncept Machine Tool Service har löpt smärtfritt efter det första halvårets inkörningsperiod. Företaget har utvecklat Machine Tool Service konceptet utgående från sina egna erfarenheter.

– Vi har femtio års erfarenhet av förebyggande underhåll eftersom det är normal praxis i lyftkransbranschen. I verkstäderna har man däremot ofta reparerat verktygsmaskinerna först när man har varit tvungen, berättar Juha Anttila som ansvarar för affärsenheten Machine Tool Service på Konecranes.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078