23948sdkhjf

Höganäs rör om i grytan

Efter åtta år i Höganäs styrelse, de två senaste som ordförande, lämnade Kurt Jofs tjänsten på bolagets årsstämma den 9 juni. Ny ordförande är Magnus Hall som tidigare varit vd för Vattenfall och Holmen. Charlotte Strömberg och Anna Månsson ersätter Kerstin Konradsson och Johanna Rosén.

Höganäs berättar att förändringarna är en naturlig del av den rotation som sker i alla styrelser, och det är ett bra tillfälle att genomföra förändringar nu. Höganäs är nämligen stabilt och företaget har en förändringsresa framför sig där minskat klimatavtryck är i fokus.

–Jag vill hälsa Magnus välkommen som ny styrelseordförande, och jag tror att han kommer föra in nya perspektiv både på den förändringsresa företaget befinner sig i och på vår övergång till ett klimatneutralt företag, säger Fredrik Emilson, vd och fortsätter:

–Jag vill också välkomna Charlotte Strömberg och Anna Månsson, och jag tror att deras erfarenheter av både förändringsarbete och bilindustrin kommer att gynna företagets fortsatta resa.

Vid stämman den 9 juni lämnade Kerstin Konradsson och Johanna Rosén styrelsen efter 5 år respektive 3 års förtjänstfulla insatser.

– På företagets vägnar vill jag tacka Kurt, Kerstin och Johanna för deras fina insatser för företaget under de senaste åren. Många nya byggstenar har kommit på plats parallellt med att vi har hanterat stora utmaningar som covid under deras tid i bolagets styrelse, säger Fredrik Emilson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.158