23948sdkhjf

Småföretagare tror på ökad försäljning

Nästan varannan småföretagare, 48 procent, tror att företaget kommer att öka sin försäljning under det kommande halvåret och inköpen ökar också.
I oktober förra året var motsvarande andel 43 procent. Det visar Vismas affärsbarometer, som bygger på en enkät bland drygt 1 600 små och medelstora företag.

– Trots skiftande konjunktursignaler har småföretagarna gott självförtroende. Optimismen bland småföretagarna kan bidra till en snabbare återhämtning i hela ekonomin, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, som hjälper små och medelstora företag att effektivisera sina inköp.

Inköpen ökar också
Andelen småföretagare som tror på ökad försäljning det kommande halvåret ökade från 43 procent i oktober förra året till 48 procent i mars i år. Mer än var tredje småföretagare, 36 procent, bedömer att de även kommer att behöva öka sina inköp det kommande halvåret. Det är en ökning med 6 procentenheter sedan oktober i fjol.

Bland småföretagare som tror på ökad försäljning anger 30 procent att det främsta skälet är ett ökat antal försäljningskanaler och 27 procent att det egna produktutbudet har förbättrats. Bland dem som förväntar sig minskad försäljning anger 64 procent lågkonjunkturen som orsak.

– Det är uppenbart att många småföretagare som känt av lågkonjunkturen har sett över utbud, säljkanaler och inköpsrutiner. Det arbetet börjar nu ge resultat, säger Henrik Salwén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078