23948sdkhjf

Handeln tar fart - behövs fler kranar

Konecranes sjätte generation mobila hamnkranar är inriktad mot den ökade globala efterfrågan på hantering av bulklast och allmän last när covid-19-pandemin lättar.

– Konecranes är pionjärer och ledare inom högpresterande mobila hamnkranar, och dagens lansering understryker våra bevisade resultat under en tid när tillväxten på den globala marknaden för hantering av bulklast och allmän last ökar och kunderna vill ha mer hållbara lösningar, säger Konecranes vd och koncernchef Rob Smith.

De nya kranarna är konstruerade för elkraft, men kan också drivas med batterier. Med det nya interaktiva verktyget MHC product advisor ska kunderna kunna konfigurera rätt kran för sina behov, vilket minskar effekterna av covid-19-restriktionerna avseende fysiska möten.

– Dessa kranar är det bästa Konecranes kan erbjuda avseende teknik och hållbarhet, och stöttar därför också i hög grad vårt åtagande för hållbarhet. Våra kunders koldioxidavtryck är lika viktigt som vårt eget, och vi strävar efter att minska det genom ekoeffektiva, koldioxidsnåla lösningar och genom att utöka produkternas livscykel i hamnar, fabriker och på andra platser där våra produkter används, säger Rob Smith.

För kajer som saknar strömförsörjning levereras kranarna med bränslesparande dieselgeneratorer och Konecranes senaste hybriddrift.

En robust konstruktion ska fördubbla kranarnas livslängd vid containerverksamhet jämfört med tidigare generationer, samtidigt som de mer kraftfulla kurvorna för lyftkapacitet och höga arbetshastigheter ska säkerställa större effektivitet och snabbare hantering av lasten. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156