23948sdkhjf

Nickel störst i nya gruvan

Eurobattery minerals borrar vidare i Corcelprojektet i Spanien. Gruvbolaget vill hjälpa Europa bli självförsörjande inom etiska batterimineraler.

De borrningar som inleds under juni 2021 kommer att rikta in sig på fyndigheten vid Castriz. I det större Corcel-projektet är Castriz en av tre primära fyndigheter tillsammans med Monte Mayor och Monte Castello.

Målet är att till och med december 2021 borra totalt cirka 1000 meter samt få en uppskattning av mineralresurserna i enlighet med den så kallade Jorc-koden. Denna kod omfattar minimistandarder, rekommendationer och riktlinjer för värdering av prospekteringsresultaten samt hur mineralresurser och malmreserver ska offentliggöras.

- Jag ser fram emot att inleda de nya borrningarna i vårt spanska batterimineralprojekt. Vi vet redan att Corcel-projektet har en betydande malmpotential. Årets borrning och efterföljande Jorc ger oss en mer exakt beräkning av malmpotentialen. Med detta på plats kommer vi att kunna ta nästa steg i förberedelserna för att utvinna Europeiska batterimineraler genom en dagbrottssgruva, vilket är vårt mål i Corcel, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery minerals. 

När i tid det skulle vara dags för gruvöppning i Spanien går det ännu inte att svara på.

- Efter arbetet med den så kallade Jorc-koden som kommer att slutföras under 2021 så kommer man utvärdera olika gruvalternativ liksom timing för dessa, berättar Roberto Garcia Martinez för Metal supply.

Tidigare borrningar som genomförts under 2019 har visat att den mineraliserade zonen är större än förväntat och på förekomsten av betydande Ni-Cu-Co anomalier med högre halter än vad som ursprungligen förväntades - speciellt vad gäller nickel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078