23948sdkhjf

Ståltullarna tas inte bort - nu

USAs president Joe Biden träffadepå tisdagen EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Europeiska rådets ordförande Charles Michel under ett EU-USA-toppmöte.

Mycket kom att handla om konflikten mellan amerikanska Boeing och europeiska Airbus, som båda har anklagats för att ta emot olagliga statsstöd. 

– Vi hade ett förträffligt möte bland vänner och allierade. Mötet började med ett genombrott i flygplansfrågan. Den uppgörelse vi nått nu öppnar verkligen ett nytt kapitel i vår relation, sade Ursula von der Leyen rapporterar Europaportalen.

Hon ska också ha sagt att man gjort framsteg i tvisten om stål- och aluminiumtullar och att som hon räknade med att kunna lösa inom några månader.

Enligt Reuters hoppas EU kunna lösa problemet i december.

Där beskrivs tullarna som den andra stora handelsirritationen som är kvar från Donald Trumps ordförandeskap och att de införts på grund av nationell säkerhet på EUs stål- och aluminiumimport.

Som vi tidigare berättat lättade Europeiska kommissionen på sina förra månaden

Läs också: EU går före USA i ståltullsfrågan

USA ska tycka det är svårt att ta bort metallavgifterna eftersom de fortfarande stöds av amerikanska metallproducenter och en tjänsteman från EU ska ha sagt att diskussionen om metaller var robust då det rådde oenighet om motiveringen för tullarna, uppger Reuters.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.157