23948sdkhjf

Vinner pris för skärvätskelösningen

Med Wavi Analytics nya sensor kan en viktig process i tillverkning av metalldelar, som hittills varit manuell, automatiseras. Så bra att de nu utsetts till Skapa-pristagare i Västra Götalands län.

Länsvinnarna i Västra Götalands län är kvalificerade till den nationella finalen i Stockholm som hålls den 11 november. Varje länsvinnare får, förutom äran, även 10 000 kronor.

Nu blir det till att åka på den nationella finalen för innovationspriset med chans att vinna 550 000 kronor. Huvudsyftet med priset är att ge stöd till innovatörer/uppfinnare för att de ska få möjlighet att utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster. 

- Det var ingen lätt uppgift som årets jury fick, när vi bland ett stort och kvalitativt urval av innovationer bara skulle utse fyra länsfinalister. Det är upplyftande att se den starka innovationskraft som vår region besitter. Årets länsfinalister är de innovationer, som juryn ansåg ha en stark innovationshöjd i kombination med genomförande i sin kommersialisering. Vi skickar upp fyra bolag som möter stora behov i samhället till den nationella finalen – ett stort lycka till från oss alla i juryn, sa Sofia Hjelmberg, ordförande för länsjuryn i Västra Götaland för Skapa-priset och ansvarig för investor relation vid GU Ventures.

Och så sammanfattar juryn projektet:

Med Wavi Analytics nya sensor kan en viktig process i tillverkning av metalldelar, som hittills varit manuell, automatiseras. Innovationen kan förse branschen med en ny och eftertraktad lösning för hantering av skärvätska. Utöver en säkrare och mer kostnadseffektiv produktion, ger den konkreta och positiva effekter för människors hälsa och vår miljö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063