23948sdkhjf

Sammanbinder tillverknings- och driftsdata från stålsmältverk och valsverk

Det ska bli bättre synlighet genom hela produktionen med ABB Ability data analytics platform för metallindustrin.

Nu har den digitala plattformen installerats hos Sunflag steel.

Genom att arbeta tillsammans med Sunflag iron and steel company i Bhandara i Indien, har teknikföretaget ABB uppnått en integration av sin plattform som ska sammanbinda tillverknings- och driftsdata från stålsmältverk och valsverk för förbättrad produktionsplanering och optimering av anläggningsprestanda.

Anläggningen, som har kapacitet att producera 500 000 ton högkvalitativt specialstål per år, har nu plattformen för att integrera datakällor i 17 verksamhetsområden, inklusive icke-ABB-system. Ett viktigt exempel är att informationsteknik och operativ teknik har konvergerats för att positivt påverka Sunflags stålsmältverk och valsverk.

ABB integrerade med befintliga automationssystem för process- och kvalitetsövervakning i realtid, tillsammans med användarvänliga dashboards för operatörer tillgängliga via mobilen. Plattformen ska möjliggöra identifiering och diagnos av problem eller användning av extra resurser.

- Tillsammans ser vi fram emot att förverkliga alla fördelar för förbättrad verksamhet och kvalitet, säger Ragunath Satyan, branschansvarig för metallindustri på ABB Indien och fortsätter:

- ABB Ability data analytics platform för metallindustri ger tydliga fördelar när det gäller övervakning och felsökning av dagliga process- och kvalitetsproblem.

- Vi har säkerställt att Sunflag steels medarbetare har data från hela verksamheten visualiserad i realtid på de modernaste dashboards. Detta möjliggör bättre beslutsfattande och kommer i slutändan att visa avkastning i form av produktivitet, kvalitet och resurseffektivitet.

Detta är en av de första globala implementeringarna av ABBs integrerade anläggningsövervakningssystem för metallindustri, och är en del av en långsiktig vision för processindustri för en framtid där den fysiska och digitala världen är ansluten, skalbar och utnyttjar maskininlärningspotential.

- Vi är stolta över att ha haft möjlighet tillsammans med Sunflag steel att visa upp och implementera ABB Ability data analytics platform för metallindustri, för all tillverknings- och driftsinformation från stålsmältverk och valsverk på plats, avslutar Ragunath Satyan.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.612