23948sdkhjf

Ny ledning och nyinvestering från Bystronic

Bjärnums Stålprodukter gör förändringar i ledningen och satsar på kvalité och nyinvesteringar
Konstruktören Cecilia Lindhé och VD Ingemar Andréasson är de nya ägarna till Bjärnums Stålprodukter AB Skåne. Företagets tidigare ägare har lämnat över rodret till de mångåriga medarbetarna Cecilia och Ingemar som tagit över sedan årsskiftet, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

-Vi fortsätter med att vara landets främsta tillverkare av varuhanteringssystem, och har sedan företaget startade för 48 år sedan tillverkat närmare 200.000 enheter till Posten. Även landets alla systembolag hanterar ölbackar i butikerna med våra smidiga rullvagnar. Det är namnkunniga företag som har höga krav på hållbarhet och kvalité på det vi tillverkar och vi är stolta över att vi kan uppfylla deras krav säger Ingemar Andréasson.

Tror starkt på framtiden
-Många av kunderna vill ha speciallösningar och kommer med önskemål om olika specifikationer där vi tillverkar en prototyp som vi utformar tillsammans med kunden. Det är varuhanteringssystem till bland annat apotek och livsmedelsindustrin där kunderna ställer höga krav på både hållbarhet och säkerhet. Det andra benet vi står på är legotillverkning av plåtdetaljer för bland annat fordonsindustrin berättar Cecilia Lindhé.

En legotillverkare
Små och medelstora serier är företagets styrka där de kan vara som mest kostnadseffektiva. Det är inte bara rullvagnar som tillverkas i lokalerna, utan även bockade plåtdetaljer där dessa kräver högsta precision, därför har företaget investerat i en Xpert 150 tons kantpress från Bystronic Scandinavia AB.

-Den är smart och tillhör den nya generationens kantpressar. Inställningstiderna mellan olika jobb blir väldigt snabba. Alla förprogrammerade inställningar för ett jobb vi en gång utfört ligger sparade, så om en kund vill ha ytterligare ett antal enheter ett år senare så kan vi leverera snabbt och tillverka exakt samma enheter som innan säger Ola Christensson, det är något som våra kunder uppskattar mycket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078