23948sdkhjf

Ny på IF Metall

I augusti tillträder Joanna Abrahamsson som ny kommunikationschef på IF Metall. Hon kommer senast från tjänsten som presschef för Socialdemokraterna i EU-parlamentet.

43-åriga Joanna Abrahamsson har facklig bakgrund som förtroendevald i HTF/Unionen och utbildning inom bland annat media och kommunikation.

Tidigare anställningar innefattar bland annat tjänst som pressekreterare hos två tidigare statsråd, jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och migrationsminister Heléne Fritzon (S) och presschef på Akademikerförbundet SSR.

– Vi är väldigt glada över rekryteringen av Joanna som i rekryteringsprocessen visat sig ha just de egenskaper och kunskaper vi sökte efter till vår kommunikationsenhet, säger IF Metalls förbundssekreterare Martin Gunnarsson.

Joanna Abrahamsson ser fram emot arbetet på IF Metall.

– Förbundet har ett mycket viktigt uppdrag att garantera rätten till ett bra och tryggt arbete för de som jobbar inom industrin. Jag ser därför fram emot att tillsammans med kunniga kollegor utveckla förbundets kommunikation. Det handlar om att nå befintliga och nya medlemmar, förstärka interna och externa kanaler och säkerställa att IF Metall syns och påverkar samhällsdebatten, säger Joanna Abrahamsson. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079