23948sdkhjf

Rekordorder på rostfritt stål

Damstahl har fått den största enskilda ordern i företagets historia
Just nu byggs ett Sida-finansierat reningsverk i ryska Kaliningrad som ska bidra till att Östersjön blir ett friskare hav. Damstahl AB, med svenskt huvudkontor i Malmö, har fått en rekordorder på rör och rördelar.

Ansvarig entreprenör är Purac, en del av Läckeby Water Group, som gett ordern till Damstahl.

Peter Sjödahl, vd för Damstahl, marknadsledande i Skandinavien inom rostfritt stål säger i ett pressmeddelande:
– Damstahl har fått den största enskilda ordern i företagets historia och kommer att leverera rör och rördelar till ett sandfilter. Vi är särskilt glada och stolta över att vår expertkunskap om rostfritt stål kommer till nytta i ett projekt som bidrar till en förbättrad havsmiljö i Östersjön. Kaliningrad släpper ut 300 ton fosfor om året i Östersjön. Reningsverket i Kaliningrad skulle vid full effekt ta bort cirka 90 procent av dessa utsläpp.

Jan Laurin, produktspecialist och Damstahls ansvarige för projektet:
– Damstahl har tidigare levererat rostfritt till de två första stegen och till skrapverk för sedimenteringsbassänger. Totalt ordervärde för alla tre stegen är cirka 15 miljoner kronor. Att samarbetet med Purac utökas visar vår starka marknadsposition som partner till svensk vattenreningsindustri.

Peter Hjelm, vd Läckeby Water Group, lyfter fram att Damstahl är preferred supplier för rostfria rör och rördelar och att den senaste ordern ytterligare utvecklar samarbetet.

Ordern ger inte bara sysselsättning hos Damstahl. Purac kommer att förädla delar av det rostfria stålet hos skånska underleverantörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064