23948sdkhjf

Gränges: "ökad efterfrågan på den gröna metallen - aluminium"

– Den gröna omställningen innebär en stor möjlighet för oss, tack vare en ökad efterfrågan på den gröna metallen - aluminium, säger Sofia Hedevåg, hållbarhetschef på Gränges.

Aluminiumteknikbolaget Gränges berättar i en egen artikel hur de globala hållbarhetsmålen gjort att företag blir alltmer medvetna om vikten av hållbara och cirkulära material. 

- Det globala fokuset på hållbarhet och resurseffektivitet driver den snabba utvecklingen just nu, där till exempel fordonsindustrin ligger i framkant. Aluminium är en lätt och stark metall, vars egenskaper kan bidra till både ökad cirkularitet och en minskad energiförbrukning, något som ökar materialets attraktivitet. Att använda återvunnet aluminium istället för primäraluminium minskar klimatavtrycket avsevärt, säger Sofia Hedevåg.

– Över hälften av alla bilar som tillverkas idag innehåller material från Gränges, säger Fredrik Spens, chef för affärsenheten i Finspång.

Företaget har nämligen utvecklat cirkulära aluminiummaterial i decennier berättar de.

– Fordonsindustrin ställer allt högre krav på produkters hållbarhetsprestanda, både vad gäller låga klimatavtryck, cirkularitet och ansvarsfulla leverantörskedjor. Sedan början av 2021 kan vi erbjuda våra kunder tredjepartsverifierade klimatavtryck för alla produkter. Ett lågt klimatavtryck i kombination med en bred erfarenhet och kompetens inom aluminiumåtervinning har skapat ett stort intresse hos exempelvis batteritillverkare, och med elektrifieringen ser vi fler möjligheter till nya produkter och ökad tillväxt, säger Fredrik Spens.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078