23948sdkhjf

Kina ska göra mer järnmalmpellets

Metso outotec har tilldelats fyra pelleteringsanläggningar i Kina - på ett år.

Metso outotec har tecknat ännu ett kontrakt om leverans av miljövänlig pelleteringsteknik med Beijing shougang international engineering technology co, Bsiet. Greenfield-pelletsanläggningen för järnmalm som kommer att placeras i Qingdao, i Shandong-provinsen, kommer att drivas av Qingdao bangtuo new materials technology co. 

- Anläggningens tillförlitlighet och hållbara prestanda är nyckeln till alla nya pelleteringsanläggningar som byggs i Kina. Metso outotecs teknik har redan visat sig vara utmärkt i flera anläggningar, vilket gör det till ett bra alternativ för ledande pelletsanläggningar. Snabb leveranstid är också viktig. Till exempel kommer Bangtuo-projektet att slutföras inom 17 månader, inklusive alla steg från teknik till driftsättning, säger Li, chef för Bsiets metallurgiavdelning.

Leveransen täcker konstruktion och design av det indurata systemet, teknik för processgasfläkt, leverans av egenutrustning, instrumentering och styrsystem samt övervakningstjänster och teknisk utbildning. Qingdao Bangtuo-anläggningen riktar sig till en årlig produktion på 4 miljoner ton pellets. Produktionen förväntas starta 2022.

- Vi vill ta tillfället i akt och tacka Bsiet och våra kunder i Kina för deras förtroende för Metso outotecs hållbara teknik. Detta är den fjärde beställningen av pelletsanläggningar i Kina som vi har fått inom tio månader, vilket fördubblar vår lokala pelletsanläggningsreferensbas från de fyra i drift som uppgår till nästan 15 miljoner ton årlig kapacitet som ska byggas under de närmaste två åren, säger Attaul H. Ahmad, vice vd, affärsområde Ferrous & heat transfer på Metso outotec.

Ordervärdet avslöjas inte. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.098