23948sdkhjf

Lämnar SSAB för Epiroc

Håkan Folin, Ekonomi- och finansdirektör på SSAB, har beslutat att lämna SSAB för att bli Ekonomi- och finansdirektör på Epiroc.

Håkan Folin har varit Ekonomi- och finansdirektör och medlem av SSABs koncernledningen sedan 2013. Innan dess har han innehaft flera viktiga roller på SSAB globalt.

– Efter femton år i bolaget är det dags för mig att gå vidare. SSAB har idag en unik position på marknaden globalt inom höghållfasta stål, två väldigt starka hemmamarknader och vi är dessutom ledande i den gröna omställningen. Jag har haft förmånen att få vara med om en fantastisk resa på SSAB och arbetat tillsammans med många dedikerade och erfarna medarbetare, säger Håkan Folin.

– Håkan har haft en lång karriär på SSAB. Han har spelat en viktig roll för utvecklingen och genomförandet av företagets strategi och för att bygga ett finansiellt starkt SSAB. Håkan har också varit med och genomfört förvärv så som IPSCO och Rautaruukki. Jag vill tacka Håkan för hans insatser för företaget och önska honom lycka till med det nya uppdraget, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef SSAB.

Håkan Folin lämnar SSAB under senare delen av  2021 och en rekryteringsprocess för att hitta hans efterträdare inleds omedelbart.

– Det gläder mig att välkomna Håkan till Epiroc. Håkan har en stark industriell bakgrund och erfarenhet från många år som CFO för SSAB. Jag är övertygad om att han har rätt erfarenhet, kompetens och attityd för att driva effektiviseringsarbete både inom finans och operativt och aktivt bidra till fortsatt lönsam tillväxt för Epiroc, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef. 

Håkan Folin kommer att ersätta Anders Lindén och börja senast den 1 december 2021.

– Jag har arbetat nära Anders sedan början av 2017 och han har varit instrumental i det framgångsrika skapandet av Epiroc, säger Helena Hedblom och fortsätter:

– Jag vill uttrycka min stora tacksamhet redan nu till Anders för hans stora bidrag under många år i Epiroc och Atlas Copco.

Anders Lindén kommer att stanna i sin nuvarande roll till det att Håkan Folin börjar samt ha en rådgivande roll inom Epiroc till slutet av januari 2022 för att säkerställa en bra överlämning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125