23948sdkhjf

Konecranes portalkran till Pearl Harbor

Konecranes tar emot en beställning på en portalkran för 43,5 miljoner dollar av den amerikanska marinen.

Det är den andra beställningen därifrån och den är del av ett avtal som först offentliggjordes i december 2019. 

Den är en skräddarsydd konstruktion med unika funktioner som gör att den kan användas på både raka och böjda spårsektioner av olika storlek vid marinbasen. Kranens konstruktion är särskilt anpassad till den traditionella planlösningen för amerikanska marinvarv, men kan också användas globalt på andra varv med liknande utformning.

– Denna ytterligare beställning påvisar marinens pågående åtagande att uppgradera sina anläggningar, och deras förtroende för att Konecranes ska kunna uppfylla både nuvarande och framtida behov med unika produkter skräddarsydda för att uppfylla marinens strikta krav, säger Steven Waisanen, direktör på Konecranes Industriutrustning.

Portalkranen kommer att levereras till Pearl Harbor Naval Shipyard. Pearl Harbor Naval Shipyard grundades 1908 som en marinbas på den hawaiianska ön Oahu. Idag tillhandahåller den långsiktiga reparationer, underhåll och moderniseringar åt den amerikanska stillahavsflottan med hjälp av tre torrdockor och intilliggande pirer.

Den amerikanska marinen har en option på ytterligare 5 portalkranar de närmaste 5 åren, vilket ger avtalet ett potentiellt totalt värde  på cirka 330 miljoner dollar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079