23948sdkhjf

Största primära koboltfyndigheten växer

Det nordamerikanska batterimaterialföretaget First cobalt har utökat sitt projekt Iron creek för andra gången på en månad.

Iron creek ligger i Idaho cobalt belt och är en av de få primära koboltfyndigheterna i världen och de största primära resurserna av kobolt i USA enligt US Geological Survey berättar företaget. 

Hittills har kobolt- och kopparresurser definierats genom borrning över en 900 meter lång sträckningsgrad. 

Det handlar om två områden.

Egendomen Redcastle som ligger omedelbart öster om Iron creek-egendomen bestående av 31 fordringar som täcker 224 hektar, vilket utökar den totala storleken på First cobalts landposition till över 1820 hektar.

Ruby zone-kobolt-kopparprospektet som exponeras 750 meter väster om egendomen Redcastle och värdbergsekvensen för sulfidmineraliseringen tolkas så att den sträcker sig i Redcastle-områdets täckning, därför anses prospektiviteten vara hög.

Geofysiska undersökningar kommer att genomföras vid Ruby och inom Redcastle-egendomen för att testa förlängningar av kobolt och kopparmineralisering.

- Redcastle ligger direkt intill vårt Iron creek-projekt och strax öster om vårt prospekt av kobolt-koppar i Ruby zone, som är exponerat vid ytan. Vi tror att detta område visar stora löften för mineralisering av kobolt och koppar, vilket skulle komplettera vår strategi att expandera Iron creek-fyndigheten och dess förlängningar, säger vd och koncernchef Trent Mell och tillägger:

- USAs regering har aviserat flera initiativ till stöd för att minska beroende av import av kritiska mineraler som kobolt. Idaho cobalt belt kan ge en betydande och säker inhemsk koboltförsörjning för den amerikanska marknaden. First cobalt har gjort det till sitt uppdrag att producera världens mest hållbara kobolt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078