23948sdkhjf

Ståltillverkaren säljer verksamheter - satsar på ljusbågsugnar

Ståltillverkaren Liberty steel omstrukturerar och planerar att sälja flera av sina verksamheter i Storbritannien.

Det var när företagets huvudsakliga långivare - Greensill capital kollapsade som Liberty steel utsåg en grupp för att påskynda omstrukturering och refinansiering.

Nu har gruppen haft möte med Credit Suisse Asset Management och det ledde fram till en som företaget beskriver det positiv lösning.

Lösningen ska göra det möjligt för ståltillverkaren att  slutföra omstruktureringen och refinansieringen av sina brittiska verksamheter samtidigt som tusentals jobb räddas och de fortsätter sträva mot att vara främst på avkolning inom den brittiska stålindustrin.

Omstrukturering innebär att Liberty steel säljer sin flyg- och speciallegeringsstålverksamhet i Stocksbridge. En försäljning av Liberty aluminium technologies och Liberty pressing solutions är också formellt påbörjad.

Ståltillverkaren kommer nu att fokusera på att utveckla sin Rotherham-anläggning inklusive sina elektriska ljusbågsugnar till en konkurrenskraftig återvinningsanläggning på 2 miljoner ton grönt stål. 

Anläggningen kommer att använda sig av några av de miljontals ton stålskrot som för närvarande exporteras av Storbritannien för att göra mer av det kvalitetsstål som behövs i Storbritannien, som för närvarande importeras.

Liberty steel är en del av GFG Alliance.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078