23948sdkhjf

Investerar miljoner i stålindustrin

Många är intresserade av att investera i omställningen till en mer hållbar stålproduktion.

Det visar sig när nu H2 Green Steel stängt sin första investeringsrunda på 105 miljoner dollar med en utvald grupp investerare.

H2GS vill påskynda omvandlingen av den europeiska stålindustrin genom att bygga en storskalig stålproducent baserad på en fossilfri tillverkningsprocess, och riktar sig främst till kunder bland stora europeiska tillverkningsföretag.

Företaget har utvecklats i nära samarbete mellan investerings- och holdingbolaget Vargas, tillsammans med flera strategiska och långsiktiga investerare som är globala ledare inom hållbarhet och digitalisering.

- Vi har mött ett enormt intresse, både från industriella aktörer, framtida kunder och långsiktiga investerare, för att vara med och bidra till att minska koldioxidutsläppen till noll inom stålindustrin. Investerare över hela Europa har insett att klimatkrisen är vår tids största utmaning och att en omställning av industrin är nödvändig. A-rundan är en viktig milstolpe som påvisar ett förtroende och som skapar fortsatt momentum framåt, säger Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel.

Investerarna i A-rundan inkluderar Altor Fund V, Ane & Robert Maersk Uggla, BILSTEIN GROUP, EIT InnoEnergy, Exor, FAM, IMAS Foundation, Kingspan, Marcegaglia, Mercedes-Benz AG, Scania, SMS Group, Stena Metall Finans, Cristina Stenbeck, Daniel Ek, och Vargas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078