23948sdkhjf

Gruvfyndigheten på Grönland närmare brytning

Prospekteringsföretaget Bluejay mining har projekt i både Finland och Grönland. Nu meddelar de att de haft ett möte med ministrar på Grönland. Ett möte där de fick regeringens stöd.

Under mötet bekräftade nämligen Naaja Nathanielsen som nyligen utsågs till minister för bostäder, infrastruktur, mineraltillgångar och jämställdhet i Grönland - regeringens stöd för gruvindustrin och bekräftade att Grönland fortsätter att stödja Mineralstrategin 2020-2024, som ger ramen för den fortsatta utveckling av mineralresurser i landet.

Ministeriet för mineraltillgångar och Mineral license and safety authority kommer därför att fortsätta genomföra initiativen från strategin. 

- Jag förväntar mig att Bluejay fortsätter att anta bästa praxis med avseende på de höga krav som vi kräver från de företag som framgångsrikt har fått sina exploateringslicenser, tillsammans med de stränga miljö- och sociala standarder som sätts i Grönland. Vi ser fram emot deras fortsatta stöd och vårt ömsesidiga mål att bygga en framgångsrik utvinningsindustri i vårt land, sade Naaja Nathanielsen. 

- Det var fantastiskt att ha haft ett sådant produktivt möte med Nathanielsen och att få en bekräftelse på regeringens fortsatta stöd för en hållbar gruvindustri på Grönland. På Bluejay arbetar vi hårt för att utveckla vår portfölj av tillgångar och driva värde för alla våra intressenter och ser fram emot att fortsätta våra positiva arbetsförhållanden i landet, säger Bo Stensgaard som är vd för Bluejay.

Bluejays strategi är inriktad på att säkra finansiering innan den kommersiella produktionen på deras största projekt Dundas Ilmenite-projektet på Grönland påbörjas för att skapa ett företag som kan självfinansiera sina nuvarande projekt och framtida förvärv.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11