23948sdkhjf

Världens största järnmalmsnav bildas

Det australiensiska gruvföretaget BHP har levererat sin första produktion malm från South flank.

Som företaget själva beskriver det kommer det att vara den mest tekniskt avancerade högkvalitativa järnmalmsgruvan i västra Australien. Och tillsammans med det befintliga gruvområdet kommer det största järnmalmsnavet i världen bildas som producerar 145 miljoner ton järnmalm varje år.

- South flank är Australiens största nya järnmalmgruva på över 50 år och har levererats säkert i tid och på budget. South flanks högkvalitativa malm kommer att öka västra Australiens genomsnittliga järnmalmsgrad från 61 till 62 procent.... Projektet har skapat mer än 9000 direkta och indirekta jobb under byggandet och kommer att ge mer än 600 operativa roller under hela sitt liv, säger BHPs President minerals Australia Edgar Basto och fortsätter:

- South flanks malm kommer att leverera till globala stålmarknader de närmaste 25 åren och bidra till att bygga el, transport och stadsinfrastruktur över hela världen. Och dess högkvalitativa malm kommer att ha en viktig roll för att hjälpa BHPs kunder att sänka sina växthusgasutsläpp.

- South Flank ligger i Banjima-landet, och denna milstolpe skulle inte ha varit möjligt utan deras stöd och samarbete under många år. Vi är stolta över vårt långvariga partnerskap och starka samarbete med Banjima-folket, och vi tackar dem för deras viktiga bidrag till denna framgång.

- Första malmen från South Flank är resultatet av hårt arbete och uppfinningsrikedom hos tusentals människor och organisationer som spänner över statliga och federala regeringar, våra leverantörer, kunder och partners i västra Australien och runt om i världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078