23948sdkhjf

Additiv metalltillverkning certifieras

Protolabs tillverkar skräddarsydda prototyper. Nu är de den första tillverkare som använder pulverbäddsteknologi i den additiva processen att bli DNV-certifierade.

DNV-certifieringen för Protolabs additiva metalltillverkning garanterar prestandan hos komponenter och för utrustningssäkerhet till de krävande förhållanden som råder i branschen.

Protolabs vars egna anläggningar sträcker sig över hela EMEA-regionen, USA och Japan, har jobbat nära DNV för att uppnå Qualification of Manufacturer certifiering. 

- Trygghet är en självklar nödvändighet för olje- och gasbranschen och för energisektorn i stort. Granskningar av våra tillverkningsanläggningar och processer bevisar att vi uppfyller olje- och gas-branschens allmänna krav, vilket gör att vi nu kan erbjuda bättre stöd till hela branschen, säger Daniel Cohn som är General manager och 3DP lead för Protolabs i EMEA.

Certifieringen gäller Protolabs teknologi för lasersintring i metall , specifikt för superlegeringen Inconel 718 – en korrosionsbeständig nickel-krom. 

- Jag är väldigt glad över att vårt Technology centre of excellence för global additive manufacturing, AM kunde bistå Protolabs i att nå denna milstolpe som innebär att de är den första certifierade tillverkaren som använder pulverbäddsteknologi i sin additiva process. Vi ser fram emot att fortsätta vår relation med Protolabs och kunna ge garantier och skapa tillförlitlighet för AM-produkter, i takt med att användningen av dem ökar i olje- och gassektorn, kommenterar Dr. Sastry Kandukuri, Senior principal materials specialist på DNVs affärsenhet för energisystem.

Daniel Cohns uppfattning är att de första förfrågningarna efter certifieringen kommer att gälla additiv tillverkning av reservdelar där de ursprungliga gjutformarna inte längre finns kvar.

- Jag tror att branschen kommer att börja använda additiva teknologier för att ersätta delar som tidigare gjutits, men också som ett sätt att utforska nya designmöjligheter för att öka effektiviteten och skapa tåligare designer. Det gäller till exempel för delar som pumpar, valv, komponenter för turbiner och sensor-utrustning. Certifieringen ger också kunder förtroende för att de kan använda additiva tillverkningsmetoder som ett sätt att uppnå minskade koldioxidutsläpp. Additiv tillverkning kan växa ännu snabbare om det finns förtroende för teknologin, material, processer och tillverkningsföretagen.

Som ett led i att erbjuda 3D-printade delar ännu snabbare via ett växande utbud av material och tjänster, bygger Protolabs för närvarande en ny 5 000 kvadratmeter stor tillverkningsanläggning i Putzbrunn, Tyskland. Anläggningen ska ge kunder ännu bättre tillgänglighet till företagets automatiserade tillverkningsprocesser och kvalitetssystem. Investeringen på 13,5 miljoner euro ska öka kapaciteten för 3D-printing med 50 procent, för att möta den ökande efterfrågan för teknologin.

- Ett av våra viktigaste mål är att kunna tillverka delar ännu snabbare och erbjuda ännu bredare tjänster för våra kunder. När en slutgiltig design läggs in i vår nätbaserade orderplattform går den först genom en kontroll av vårt expertteam vad gäller genomförbarhet, och skickas därefter vidare för 3D-printing. DNV-certifieringen ger oss det nödvändiga förtroendet och den nya anläggningen ger den kapacitet vi behöver, för att kunna leverera ännu fler projekt på så kort leveranstid som 1 dag, avslutar Daniel Cohn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062