23948sdkhjf

Batterimetallprojektet utökas

- Vi fortskrider med vårt batterimetallprojekt i Kiiminki i Finland. Den planerade undersökningsborrningen kommer att möjliggöra en djupare moränprovtagning. Tillsammans med geofysiska markundersökningar och ytterligare geologiskt fältarbete kommer detta att hjälpa oss att identifiera mål för diamantborrning som sedan kan genomföras under vintern 2021/2022, kommenterar Arctic minerals vd Jonatan Forsberg.

Bolaget har två gällande förbehåll för prospektering, täckande totalt 1 092 kvadratkilometer i batterimetallsprojektet Kiiminki, vilket är beläget nordost om staden Uleåborg i mellersta Finland. Arctic Minerals har nu även ansökt om ett nytt malmletningstillstånd på 45 kvadratkilometer i Kiiminki-området.

Arctic minerals prioriterade målområde i Kiiminki är Martimo. I Martimo visar geokemisk data två distinkta kluster med bly-zink-silver-guld anomalier, vilka även sammanfaller med geofysiska anomalier.

Tillståndet möjliggör mer avancerad prospektering i området och för sommaren 2021 har man tecknat avtal med en entreprenör om att genomföra prospekteringsborrning med lätt borrigg för djupmoränprovtagning i Kiiminki.

Under sommaren 2021 kommer bolaget även att genomföra geofysiska undersökningar samt ytterligare geologiskt fältarbete i Kiiminki.

Målet med pågående arbete är att identifiera målområden där diamantborrning kan utföras under vintern 2021/2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078