23948sdkhjf

Jernkontoret utökas

De har tillsatt en politisk kommunikatör.

Den 19 maj började Hanna Escobar-Jansson på Jernkontoret. Hon kommer att vara kommunikatör med fokus på politik och opinion och förstärka forskningsavdelningen genom att planera och genomföra kommunikation inom kompetensförsörjning.

– Hanna kommer att se till så att vi jobbar ännu smartare och att vi använder rätt verktyg för att nå beslutsfattarna med våra budskap för en konkurrenskraftig och hållbar stålindustri, säger Maja Boström, kommunikationsdirektör på Jernkontoret.

Hanna Escobar-Jansson kommer närmast från en av Sveriges främsta Public affairs-byråer, Diplomat communications, där hon arbetat som kommunikationskonsult i sex år.

– Vår svenska järn- och stålindustri visar att det är företagen som gör klimatomställningen möjlig och att det vi gör får effekt för svensk konkurrenskraft och för det globala hållbarhetsarbetet. För att fortsätta, för att nå klimatmålen och skapa tillväxt, måste vi jobba nära politiken och därför är jag glad att få Hanna på plats på vår vassa kommunikationsavdelning, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Hon har sedan tidigare erfarenhet från Regeringskansliet där hon arbetade på Utrikesdepartementet med politiska frågor och handelsfrämjande insatser för svenska företag i utlandet.

– Hanna är både en duktig skribent och erfaren påverkansstrateg. Beslutsfattare och tjänstemän inom politik och myndighet är viktiga målgrupper för oss i järn- och stålindustrin, Hannas kompetens kommer stärka oss i kommunikationen med målgruppen, säger Maja Boström.

Hanna Escobar-Jansson har en bakgrund i kommunpolitiken och en masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet.

– Det pågår redan flera projekt för att stärka kompetensförsörjningen till järn- och stålindustrin. Det sker hos oss, i företagen och i samarbete med lärosäten. Hanna kliver på i precis rätt läge när vi ska börja kommunicera mer kring projekten och växla upp arbetet inom ett område som på sikt pekas ut som helt avgörande för vår industri, att säkerställa att vi kan rekrytera rätt och hög kompetens till våra företag, säger Gert Nilson, forskningsdirektör på Jernkontoret.

- Jag ser fram emot att få lära mig mer om svensk stålindustri och att med min kompetens bidra till det viktiga arbete som Jernkontoret gör. Stålindustrin är en väldigt viktig bransch för Sverige och det känns fantastiskt kul att få kliva på mitt i den otroligt spännande omställning som pågår, berättar Hanna Escobar-Jansson för Metal supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078