23948sdkhjf

Från stål till aluminium

Lindab hade redan en takavvattning i stål. Men så tog de även fram en i aluminium.

– Aluminium har ett högt korrosionsskydd och rostar aldrig. Materialet är optimalt för tuffare klimat som till exempel kustnära miljöer, säger Martin Krolikowski, produktchef plåtslageri på Lindab Sverige.

Ja, Lindab har tillverkat takavvattningssystem i många år. Tidigare fanns de bara i lackerad stålplåt, men nu lanseras alltså sortimentet även i aluminium.

Förutom det höga korrosionsskyddet är även den långa garantin och den låga vikten tydliga fördelar med aluminium menar de.

– Aluminium är ett jättebra komplement till stålplåt och vi vet att många av våra kunder är glada över att vi nu har det på lager. I södra Sverige är det vanligt förekommande att just aluminium är föreskrivet och det underlättar för våra kunder. Den långa garantin på 30 år ger också våra kunder och deras kunder en trygghet, vilket såklart känns jättebra fortsätter Martin Krolikowski.

Någon ersättare till stålplåt är det som sagt inte utan stålsortimentet finns kvar.

– Ja absolut, det är vår huvudprodukt fortfarande. Den kommer fortsätta leva. Aluminium är ett komplement vid sidan av, säger Johan Land som är marknadschef på Lindab till Metal supply.

Lindabs takavvattningsprodukter tillverkas i Sverige och aluminiumet är alltid framställt i Norden.

Det nya sortimentet lanseras initialt i fyra olika kulörer - svart, antikvit, matt silver och grafitgrå Durafrost.

Men det kan komma att bli fler kulörer längre fram berättar företaget för oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172