23948sdkhjf

Metso Outotec levererar tredje pelleteringsanläggningen till Kina

Metso Outotec har vunnit ännu en order för pelleteringsanläggningar i Kina.

- Detta är den tredje beställningen av pelletsanläggningar som vi har fått inom kort tid från Kina, säger Attaul H. Ahmad, vice vd, affärsområde Ferrous & heat transfer på Metso Outotec.

Kontraktet som tecknats mellan Metso Outotec och Beijing Shougang International Engineering Technology Co innebär leverans av miljövänlig pelleteringsteknik för Yunnan Yuxi Yukun Iron and Steel Group Co.

- Idag är Kina den största råstålproducenten i världen och står för över hälften av världens produktion. Driven av snabb modernisering av sin ekonomi, bygg-, infrastruktur- och tillverkningsindustri utvecklar Kina kontinuerligt sina produktionsanläggningar och kapacitet för att möta den inhemska och världsbehovet, liksom de ökande hållbarhetskraven relaterade till utsläppskontroll och koldioxidneutralitet, säger Attaul H. Ahmad.

Järnmalmspelleteringsanläggningen kommer att byggas i Dahua industripark i Eshan, Yuxi, Yunnan, Kina. 

Metso Outotecs leveransomfattning omfattar konstruktion och design av det indurata systemet, teknik för processgasfläktar, leverans av egenutrustning, instrument- och styrsystem samt övervakningstjänster och teknisk utbildning.

- Metso Outotecs tekniker för resande galler som används i pelleteringsanläggningarna säkerställer hög prestanda och kvalitet samtidigt som energiförbrukningen och utsläppen minskar avsevärt, säger Attaul H. Ahmad.

Yukun-fabriken riktar sig till en årlig produktion på 4 miljoner ton pellets.

Produktionen förväntas starta 2023.

Ordervärdet avslöjas inte.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125