23948sdkhjf

Ståljätte vill sälja sina anläggningar efter omtalad konkurs

På grund av svårigheter med finansiering efter att en av brittiska ståljätten Liberty Steels indirekta investerare gick i konkurs, tvingas bolaget nu sälja två nyköpta fabriker i Frankrike.

För mindre än ett år sedan köpte Liberty Steel två franska anläggningar för tillverkning av järnvägsspår i grönt stål – två anläggningar som bolaget nu överväger att sälja. Det rapporterar flera franska och amerikanska medier, bland annat Financial Times och Agence France-Presse, AFP.

Anledningen är att det brittiska finansbolaget Greensill som är en av GFG Alliance störta finansiörer har gått i konkurs. GFG Alliance är moderbolag till Liberty Steel, vilket i sin tur lett till att även Liberty Steel fått känna av konsekvenserna. Konkursen har blivit brett omtalad runt om i världen då flera stora jättar – allt från ståljättar till internationella banker, blivit påverkade.

– Vi är fortfarande säkra på vår förmåga att kunna hitta ny finansiering, men av försiktighet har vi även börjat undersöka säljalternativ för fabrikerna och vi kommer bjuda in intresserade till att lämna bud på verksamheten, bekräftar Liberty Steel för franska nyhetsbyrån AFP.

Det två anläggningarna som övervägs att säljas är fabrikerna i franska kommunerna Saint-Saulve och Hayange, och anläggningarna drivs av Liberty Steels dotterbolag – franska ståltillverkaren Ascoval.

Grégory Zabot, facklig representant i Hayange-fabriken, bekräftar informationen från Liberty Steel och tillägger att de två processerna mellan försäljning och undersökning av ny finansiering kommer att ske parallellt.

För att slippa försäljning rör det sig om 20 miljoner euro, cirka 202 miljoner svenska kronor, som Liberty Steel behöver få finansierat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094