23948sdkhjf

Sandvik förvärvar sydafrikanskt

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det sydafrikanska bolaget Kwatani, leverantör av siktar och matare för gruvbranschen. Bolaget kommer att rapporteras i Stationary Crushing and Sceening, en division inom Sandvik Rock Processing Solutions.

– Det är glädjande att vi fortsätter att exekvera på vår strategi att växa genom förvärv, samtidigt som vi stärker vår position inom krossning och sortering. Jag ser fram emot att välkomna Kwatani till Sandvikkoncernen, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Förvärvet av Kwatani, vilket är det första sedan Sandvik Rock Processing Solutions etablerades som ett eget affärsområde i början av 2021, utökar Sandviks utrustningserbjudande och kompletterar befintlig produkt- och serviceportfölj för eftermarknaden. Samtidigt stärks koncernens närvaro i Afrika.

– Kwatanis erbjudande av stora vibrerande siktar och matare för gruvindustrin ligger i linje med vår strategi att stärka våra färdigheter inom krossning. Detta kommer vidare att accelerera vår tillväxt inom krossning och sortering säger Anders Svensson, affärsområdeschef för Sandvik Rock Processing Solutions.

Kwatani är baserat i Johannesburg, Sydafrika och har cirka 150 anställda. 2020 uppgick försäljningen till omkring 175 miljoner miljoner och påverkan på Sandviks vinst per aktie kommer inledningsvis att vara neutral.

Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet av 2021 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109