23948sdkhjf

Falu Mekaniska förvärvar – ska få verksamheten att växa

Falu Mekaniska Verkstad AB, som ingår i en koncern med bolagen Plåt Lars, Västerdala Tak, Envikens Fjädrar och Finofix, utökar sin företagsportfölj och förvärvar Svärdsjö Mekano AB – tillverkare av logistikutrustningar.

I Bengtsheden mellan Falun och Svärdsjö i Dalarna har Svärdsjö Mekano sina lokaler. Här tillverkas logistikutrustningar såsom hydrauliska container-tippare, transportörer och utrustning för gods- och pakethantering. Verksamheten har de senaste två åren drivits av Per Sjögren.

– Vi är väldigt glada över att Falu Mekaniska, som har stor erfarenhet och kunskap att driva företag, nu tar över verksamheten i Svärdsjö Mekano. Vi ser fram emot att företaget och de produkter som vi under åren har tillverkat kommer att utvecklas och att hitta nya marknader för dessa produkter, säger Per.

Tanken med förvärvet är att varumärket ska leva kvar och utvecklas.

– Jag är oerhört glad över att få driva vidare detta stabila företag med sin väl inarbetade produkt och sitt välrenommerade varumärke. Vår ambition är att vidareförädla produkten och få verksamheten att växa framöver, säger Patrik Källander, vd för den nya ägarkoncernen.

Per Sjögren kommer fortfarande att vara verksam i företaget under några månader efter överlåtelsen.

– Vi ser detta som en nystart för företaget vilket också är väldigt positivt för alla anställda, som får en trygg och stabil ägare, säger han.

Även om koncernen har sitt säte i Falun så menar Patrik Källander att Svärdsjö Mekano kommer att vara kvar i de befintliga lokalerna i Bengtsheden. Företaget omsätter cirka sex miljoner kronor, har i nuläget sju anställda och det finns inga planer på att minska verksamheten.

– Jag kommer att lägga stora ekonomiska resurser på att utveckla en produkt som har gott renommé bland kunder som finns i flera europeiska länder, säger Patrik.

Per Sjögren har stora förhoppningar om att företaget kommer fortsätta att blomstra i framtiden.

– Jag vet att detta var precis vad min far hade velat. Han hade svårt att skiljas från verksamheten och jobbade nästan ända fram till sin död vid 83 års ålder. Nu kommer verksamheten, varumärket och dess produkt att leva vidare. Falu Mekaniska är duktiga på affärsutveckling, modernisering och effektivisering, avslutar Per.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078