23948sdkhjf

Gränges driftsäkrar med Advania

Aluminiumföretaget Gränges i Finspång har ingått ett partnerskap med IT-bolaget Advania, där Advania under fem år framåt kommer verka som Gränges driftpartner.

När Gränges i Finspång gick ut och sökte efter en ny driftpartner så söktes inte bara en aktör att uppfylla de rent tekniska och säkerhetsmässiga kriterierna. Det söktes även efter någon som skulle kunna erbjuda flexibilitet genom möjligheten att skala upp och ner tjänsternas omfattning, samt kunna bygga ett långsiktigt partnerskap genom hög teknisk kompetens, smidighet och lyhördhet.

Tillslut landade valet på IT-bolaget Advania.

– Det här är ett partnerbyte och en utökad outsourcing där Advania kommer att hjälpa oss med IT-driften utav servrar, klienter och databaser, berättar Ingvar Pettersson, IT-chef hos Gränges Finspång, för Metal Supply och fortsätter:

– Advania hade det mest flexibla erbjudandet genom att de lika gärna tar hand om vår infrastruktur på plats som att de hjälper oss att flytta in driften i deras datahallar om vi så önskar. Genom Advanias flexibilitet i leveransmodell köper vi tid att tillsammans med en ny partner ta välgrundade strategiska beslut för framtiden. Det var viktigt att inte bara välja leverantör, utan ett viktigt partnerskap.

Nu pågår en överläggning hos Gränges från den tidigare partnern till den nya, och från och med 1 juli till och med årskiftet kommer Advania att börja ta över del efter del.

– Vi är så glada och förväntansfulla att inleda detta viktiga partnerskap med Gränges. I takt med att produktionen blir mer och mer beroende av IT och en fungerande drift ser vi en ökad efterfrågan av just säker och sömlös drift. Det är glädjande att Gränges verkligen är i framkant inom sitt område och att kunna fortsätta utveckla deras verksamhet genom detta partnerskap är vi riktigt stolta över, säger Fredrik Örnhall, säljchef hos Advania Sverige.

Gränges har idag sex produktionsanläggningar i världen i Shanghai i Kina, Finspång i Sverige, Konin i Polen och i Huntington, Salisbury och Newport i USA. Totalt har bolaget 2 400 medarbetare.

Advania, som erbjuder IT-tjänster i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland, har totalt 1 500 medarbetare varav 700 i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078