23948sdkhjf

Två verkstadsföreningar slås ihop

Nu slås verkstadsföreningarna Stål och Mekan och Stema ihop och bildar tillsammans föreningen Mekanföretagen.

Vi är två föreningar som har samma kunder, leverantörer och utmaningar. I och med att vi då blir en större förening bidrar det till att vi får en högre röst i vårt påverkansarbete, säger Mekanföretagens nya ordförande, Jan Aronsson.

Stål och Mekangruppen grundades 1971 och riktar sig till små- och medelstora företag inom verkstadsindustrin. Stema (tidigare Svenska form- och pressverktygsföreningen) grundades 1975. Föreningens medlemmar arbetar till övervägande del med precisionsbearbetning, främst med tillverkning och service av form- och pressverktyg.

Rent tekniskt innebär sammanslagningen att Stemas medlemmar och förening absorberas upp i Stål och Mekan, och i samband med detta sker ett namnbyte, nya stadgar och även en ny logotyp för att bilda den nya föreningen.

Arbetet med att färdigställa sammanslagningen var ett stort arbete där det för föreningarna var viktigt att medlemmarna fick komma till tals. Därför gjordes flera enkäter vilka gav ett bra underlag för att fatta beslut om en sammanslagning skulle göras eller ej. Det var sedan på årsmötet den 22 april som sammanslagningen röstades igenom.

Det känns otroligt roligt att vi nu kommit i mål och kan börja med att arbeta med föreningen Mekanföretagen. Nu blir vi cirka 70 medlemmar, vilket ger oss en större förening med en starkare röst. Båda föreningarna har funnits i 50 år vardera vilket gör att vi har en fantastisk historia med oss in i den nya föreningen, avslutar Jan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094