23948sdkhjf

Ett spännande kapitel väntar för Osby Mekan

NPO Industrier har förvärvat Osby Mekan, legoleverantör av skärande bearbetning av gjutgods i gråjärn, segjärn och aluminium.

Ett nytt och spännande kapitel väntar för Osby Mekan med NPO Industrier som nya ägare. I och med förvärvet äger NPO nu både Osby Mekan och Höganäs Verkstad, tillverkare av maskinkomponenter.

En stolt Niclas Pedersen, NPO Industrier AB:

– Vi har länge tyckt att Osby Mekan har varit ett högintressant och spännande företag och vi är glada att vi får ta över stafettpinnen efter dessa tjugo år i bolagets historia. Som nya ägare tar vi över ett bra och långsiktigt arbete där Osby Mekan blivit vida känt för sitt kunnande inom maskinbearbetning, produktionsteknik och materialkunskap, säger Niclas Pedersen, vd för NPO Industrier.

Osby Mekans vd Timo Puranen kommer att forstätta som vd för bolaget, men Niclas Pedersen blir styrelsens ordförande.

– Vår ambition är att fortsätta på den inslagna vägen och tillsammans med hela personalen utveckla verksamheten vidare. Fokus kommer fortsatt ligga på att skapa tillväxt, vilket är viktigt för att långsiktigt förstärka konkurrenskraften och trygga sysselsättningen. På detta vis skapar vi resurserna som behövs för att kunna utveckla både företaget och personalen, avslutar Niclas.

Osby Mekan har ett 30 tal anställda och hos Höganäs Verkstad arbetar cirka 60 personer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078