23948sdkhjf

Höganäs dotterbolag börjar 3D-printa i ren koppar

Som en av de första i världen börjar Digital Metal erbjuda ren koppar som material till sina metallbindande 3D-skrivare. Materiallanseringen är en av bolagets mest efterfrågade lanseringar, och med sina unika egenskaper kommer kopparutskrifterna passa för ett brett spektrum av applikationer.

Digital Metal som är ett av bolagen i Höganäs Group med huvudkontor i Stockholm, har precis lanserat ett nytt material för sina metallprintade delar och 3D-skrivare med egenutvecklad bindningsteknik. Materialet heter DM Cu och består av 99,9 procent ren koppar. Materialet har länge efterfrågats tack vare sina unika egenskaper.

Det är den rena kopparns värmeledande och elektriska ledningsegenskaper som gör att materialet passar perfekt inom bland annat elektronik, värmeväxlare, kylflänsar och motordelar, och med sina antibakteriella egenskaper finns ett ytterligare stort intresse även från andra branscher. Digital Metal menar dessutom att koppar innebär en stor frihet när det kommer till design eftersom det där endast finns mycket små begränsningar.

Att skriva ut i ren koppar med Digital Metals metallbindningsstrålningsteknik är en av de mest efterlängtade materiallanseringarna någonsin. Koppar har varit högt uppe på våra kunders önskelista och nu är tidpunkten perfekt, tack vare en skyhög efterfrågan på koppartillämpningar inom oråden som e-mobilitet och värmeledningsförmåga, säger Christian Lönne, vd på Digital Metal.

Digital Metal har flera stora kunder så som Bosch, Honeywell och Volvo, och utöver den nya materiallanseringen erbjuder företaget även material som rostfritt stål, verktygsstål och Titanium.

Vi har utvecklat processen internt under en tid, men jag skulle verkligen vilja betona värdet av det utmärkta samarbetet med nyckelkunder i vår snabbt växande Digital Metal User Group. Det har varit till stor hjälp och vi är nu mycket nöjda med att leverera en högkvalitativ kopparprocess för bindning av Digital Metal, avslutar Christian.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079