23948sdkhjf

Fischer väljer helautomatisk produktionslinje från AP&T

Globalt verksamma tillverkaren av metallkomponenter, Fischer Group, har valt AP&T:s lösning för varmformning av delar i höghållfast aluminium. Till sommaren ska en komplett, helautomatisk produktionslinje tas i drift vid Fischers anläggning i södra Tyskland.

För att kunna producera komplext utformade komponenter av olika aluminiumlegeringar, 6000 och 7000, har Fischer Group valt att investera i en helautomatisk produktionslinje från svenska AP&T. AP&T har svensk verksamhet i Ulricehamn och Tranemo, och produktionslinjen från företaget ska levereras till Fischers anläggning i Achern i södra Tyskland.

– Vi har valt AP&T som partner för den här innovationen eftersom de både har lång erfarenhet av teknologin och är experter inom automation och pressar. Dessutom är vi väldigt positiva till deras modulsystem som gör det möjligt för oss att anpassa produktionen när behovet av kapacitet ökar, säger Hans-Peter Fischer, vd på fischer Group, och fortsätter:

– Slutligen är den servohydrauliska pressen ett viktigt steg för att nå en energieffektiv produktion och optimera klimatavtrycket.

Produktionslinjen förväntas tas i drift till sommaren.

I utrustningen ingår bland annat AP&T:s servohydrauliska press, som ska ge möjlighet att styra formningen med hög precision genom hela presscykeln. AP&T berättar även att den servohydrauliska pressen ska vara betydligt energieffektivare än konventionella hydraulpressar.

– Till en början kommer linjen att användas för mindre och medelstora tillverkningsvolymer, men tack vare flexibiliteten i vårt modulbaserade system av standardkomponenter finns alla möjligheter att bygga ut linjen och skala upp produktionen i takt med efterfrågan, säger Christian Koroschetz, säljchef på AP&T.

Förutom pressen kommer produktionslinjen bestå av ämnesmatare, kontroll- och markeringsstation, höghastighetskonvektionsugn i flerfacksutförande, ugnsmatare, vattenkylda formverktyg, ugnar för åldringshärdning samt automation för utplockning av färdig detalj och laddning av nytt ämne i press.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095