23948sdkhjf

Epiroc stärker kapaciteten med nytt förvärv

Epiroc har tecknat ett avtal om att förvärva Meglab, ett kanadensiskt bolag som tillhandahålla lösningar för gruvors elektrifieringsinfrastruktur. Lösningarna stöder gruvkunder när de går över till batterielektriska fordon.

Meglab har över 240 anställda och hade intäkter under 2020 på runt 335 miljoner kronor. Bolaget, som har sitt säte i Kanada, integrerar teknologi samt designar, tillverkar, installerar och stöder praktiska och kostnadseffektiva infrastrukturlösningar inom elektrifiering och telekommunikation till gruvkunder i flera länder.

- Vi erbjuder batterielektriska fordon för gruvindustrin, vilka förbättrar kundernas arbetsmiljö, minskar deras utsläpp och ökar deras produktivitet. Förvärvet av Meglab kommer att stärka vår kapacitet att tillhandahålla infrastrukturen som behövs då gruvor alltmer börjar använda batterielektriska fordon, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2021. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Epirocs marknadsvärde och offentliggörs inte. Verksamheten kommer att bli del av Epirocs division Parts & Services och kommer fortsätta att vara baserad i Kanada.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125