23948sdkhjf

Först konkurs – nu misstanke om penningtvätt

Danska konkursföretaget MS Svejseteknik som säljer och servar svetsmaskiner och svetsutrustning, är misstänkta för att vara inblandade i ett omfattande fall av penningtvätt. Sex män från fem företag sitter nu häktade.

Enligt ett åtal från polisens har MS Svejseteknik i Fredericia, Danmark, utfärdat falska fakturor för nästan 20 miljoner danska kronor, vilket motsvarar cirka 28 miljoner svenska kronor. MS Svejseteknik är ett av fem företag som enligt polisen är inblandade i ett större fall av falska fakturor, och nu har sex män häktats för penningtvätt av särskilt allvarlig karaktär. En av männen är majoritetsägare av MS Svejseteknik.

Enligt polisen är det ett företag på den danska industrigatan Fabriksvej i Kolding som ska ha stått för den största delen av penningtvätten, och enligt åtalet ska företaget ha tvättat 179 miljoner danska kronor genom falska fakturor. Det motsvarar cirka 247 miljoner svenska kronor.

De sex männen är alla delägare, ägare eller på andra sätt inblandade i de fem företag som förekommer i åtalet, och alla kommer att sitta häktade till 15 april. Männen är misstänkta för att ha tvättat flera hundra miljoner kronor, men alla nekar till brott.

Källa: Jern & Maskinindustrien

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109